onsdag 4 november 2009

Sanningen innan gymnasieskolan

Hejsan!

Under den senaste tiden har det diskuterats mycket om variationerna mellan olika kommuner och gymnasieskolor (HD, DN, GP, JNytt, Gotlands Tidningar). DN tillkännager även att Täbys gymnasieelever lyckas bäst i Stockholms län, beträffande grundläggande behörighet för universitet och högskola. När undersökningar av denna typ görs, kan man alltid ifrågasätta de saker och tingsom går fel hos de andra gymnasieskolor eller kommuner som lyckas sämre i dessa sammanhang.

Klicka Ovan För Att Komma Till Sveriges Bästa Matematik Hjälp

Gymnasieskolan kan bli effektiv om det satsas resurser på själva gymnasieskolan, lärarna och undervisningen. Men, fortbildning och attitydförändring hos lärarna kan också bidra till en effektivare undervisning. Ibland är dock skolväsendet i Sverige missvisande. Man vill gärna inte ta ställning och tillkännage att vissa elever presterar bättre i unga åldrar, men på gymnasienivå är det ändå helt okej att de flesta elever som alltid kallades "duktiga" helt plötsligt får veta att de kanske inte var så duktiga. Detta kan på ett sätt kännas vilseledande att man under många år kallades "duktig" då man egentligen inte var det. Vi på Matematik Hjälp undervisar dagligen elever som just fått höra att de har varit duktiga, men anmärkningsvärt nog själva har insett att de faktiskt har en mycket större kapacitet att inhämta kunskaper, innan de själva väljer att kalla sig duktiga!

För att den svenska gymnasieundervisningen skall bli bättre, anser vi att lärarna under grundskolans alla årskurser måste vara uppriktiga mot eleverna och deras föräldrar. Detta, kanske är lättare skrivet än gjort, men lärarna måste försöka komma med konstruktiva förslag som gynnar eleverna och om detta inte är möjligt, kan det endast vara mänskligt att begära att de inte vilseleder eleverna med olika påståenden som är osanna. Vi har bevittnat alltför många elever som har sårats för livet av de lärare som de trodde var bra, men som i slutändan visade sig förvränga den nakna sanningen.

Vi på Matematik Hjälp upplyser Sverige. Ladda gärna ner vårt Gratis Häfte för kurserna: Matematik A, Matematik B, Matematik C, Matematik D och Matematik E, genom att klicka här.

För beställning av Klara Matte A häftet, klicka här. Vi önskar alla våra elever, nya som gamla välkomna att skicka sina frågor till matematihjalp@hotmail.com för gratis prisförslag om fullständiga lösningar.

Med Bästa Hälsningar


Matematik Hjälps Personal