fredag 2 oktober 2009

Matematikundervisningen i Sverige

Hejsan!

"Look, if you had one shot, or one opportunity To seize everything you ever wanted-One moment Would you capture it or just let it slip?" Den frågan ställer vi till Alla Er som vill lyckas med Era Matematik A studier. Vi bjuder Er att följa svaret till ovanstående fråga genom att klicka på nedanstående bild:



En ny vecka har börjat för alla oss som sysslar med matematik på Matematik Hjälp. Vi gläds åt den efterfråga som vår Klara Matte A häfte har fått och med detta är det även nämnvärt att belysa Klara Matte A:s Hemsida. Klicka här om du vill komma till Klara Matte A:s Hemsida, där du även kan ladda ner en gratis förhandsgranskningsversion av Klara Matte A häftet. Häftet innehåller fullständiga steg-för-steg lösningar till samtliga uppgifter och är ett måste för alla Er som önskar lyckas med Era Matematik A studier. Samtliga uppgifter är speciellt framtagna av Matematik Hjälps specialpedagoger och kan hjälpa elever lyckas med sina matematikstudier. Häftet innehåller 20 huvuduppgifter och utgörs totalt av 32 deluppgifter med fullständiga steg-för-steg lösningar och är den bästa hjälpen för alla som vill klara av Matematik A kursen.

Även den svenska matematikundervisningen har haft en del glada nyheter under den gångna veckan. Fredagen 9 oktober 2009, meddelade Sveriges Radio P4 om den satsning som Luleå Kommun, Teknikens Hus och Luleå Tekniska Universitet skall göra för att utbilda minst 400 så kallade kontaktlärare. Dessa lärare skall få gå kortare kurser i ämnen som matematik och teknik för att stimulera elever till att välja naturvetenskap och teknik studier. Det bidrag som Västerås skolorna har fått från EU (med 4,5 miljoner), enligt VLT kan förstås också hjälpa den svenska matematikundervisningen framöver. Matematikundervisningen i Sverige genomgår en övergångsperiod som betecknas av fler samarbeten och högre krav med ambitioner att höja standarden i den svenska undervisningen, speciellt jämfört med andra EU länder. För att dessa krav skall uppfyllas, krävs det förstås att fler matematiklärare engagerar sig i undervisningen och blickar bortom traditionella undervisningssätt som inte har visat sig vara effektiva för matematikinlärning.

Vi välkomnar samtliga Matematik Hjälp elever att liksom tidigare skicka oss de matematik frågor som de har, genom att använda e-post adressen matematikhjalp@hotmail.com. Ni kommer vidare att erhålla prisförslag på just Era uppgifter efter att vår lösningsavdelningen tar del av Era uppgifter.


Med bästa hälsningar

Matematik Hjälps Personal