torsdag 14 maj 2009

Matematik Tips Från Matematik Hjälp



Hejsan!

Nu har det gått en bra tid sedan vi började blogga och det är kanske högtid att vi delar med oss utav en del tips som kan hjälpa landets matematik elever/studenter. Matematik Hjälp besvarar dagligen matematik problem från grundskolenivå till högskolenivå. Vidden av de uppgifter som undersöks av oss på matematik hjälp bidrar med en mångfald av uppgifter som bryter alla former av matematisk enformighet. Frågorna som ställs kan nämligen beröra allt från ett problem där konens volym efterfrågas till alla de vektorer som spänner upp ett vektorrum. På ett eller annat sätt, anser vi att även elever samt studenter runtom landet, bör handskas med samma typer av scenarion som oss. Därmed halkar vi in på våra matematik tips till elever/studenter som studerar vid landets grundskolor, gymnasieskolor, komvux skolor samt högskolor:

Matematik Tips

1. Motivation
Det är allmänt känt att en av de gyllne nycklar som öppnar matematikens portar till kunskap är kort och gott, motivation. Om man verkligen tänker efter kan man känna att det egentligen är rätt underligt att vissa elever/studenter stävar efter att erhålla MVG i alla matematik kurser, men egentligen hatar själva ämnet! Det är vidare plågsamt att studera något man inte tycker om. Vi uppmuntrar alla er som saknar motivation att ge er på jakt efter de faktorer som kan inspirera er till att studera matematik. Ja, var hittar man då denna motivation? Dagens elever/studenter känner av en markant konkurrens utan like, på alla ämnesområden. En motivationskälla är att man skall försöka hålla sig konkurrenskraftig och följa sina drömmar oberoende av alla omständigheter. En annan motivationskälla kan vara att man exempelvis önskar komma in på en högskola, eller helt enkelt inte vill bli lurad på pengar när man startar ett eget företag.

2. Metod
Vad bör man då göra när man har hittat en motivation till att studera matematik? Detta steg är en de viktigaste stegen som man som elev/student tar. I detta steg måste man finna metoder till att lära sig matematik. Man måste söka alla de hjälpmedel som underlättar inlärningsprocessen och detta är inte alltid enkelt. Man kan likna detta vid ett kirurgiskt ingrepp. Om en kirurg inte har tillgång till kirurgiska instrument,kommer chanserna för en lyckad operation att minska jämfört med om denne hade haft tillgång till dessa. Det är just i detta steg som Matematik Hjälp kommer in i bilden. Om du vill lära dig matematik, men inte vet hur du skall gå tillväga för att lösa matematik tal, kan du begära hjälp och erhålla fullständiga lösningar till dina frågor inom 24 timmar efter att du har betalat för dina frågor. Denna tjänst möjliggör att du lär dig matematik på egen hand och under egen takt. Du får alla möjligheter till att lära dig matematik för livet och undvika utantill kunskaper. Kom även ihåg att under vissa perioder tvingas Matematik Hjälp att neka till uppdrag på grund av stor arbetsbelastning, pågående uppdraga och personal tillgång. Därför uppmanar vi alla elever/studenter att söka hjälp i god tid innan eventuell inlämning, examination etc. Det är viktigt att man som elev/student sträcker ut sin hand och begär hjälp i god tid före ett prov. Det finns elever som har en tendens att förskjuta allting till en vecka innan tentamen eller provdagen. Detta påverkar elever eller studenter under svåra stress moment samt förhindrar hjärnan att absorbera den stora mängd information som skall behandlas.

3. Disciplin
När man väl känner till de metoder som skall användas är det dags att öva. Många av våra elever menar att matematiska lösningar är mycket logiska och ser enkla ut. De hävdar dock att vissa koncept aldrig skulle falla dem in under ett nationellt prov moment, eller vid ett tentamen eller examination. Om du känner igen dig i dessa sammanhang, då har du helt enkelt brist på matematisk träning. Matematik inlärning kräver en viss disciplin och ju mer tid du lägger undan för att gå igenom matematik uppgifter, ju säkrare kommer du att känna dig. Tidigare har vi märkt av att det oftast finns en ambition hos många elever att lära sig matematik, men att motivationen plötsligt avtar drastiskt då elever stöter på en svår uppgift, eller inte har någon mentor som kan hjälpa dem. Detta tar oss tillbaks till Steg 2. Om du sitter fast med en matematik uppgift, skicka den till Matematik Hjälps e-post adress matematikhjalp@hotmail.com, och begär hjälp så fort som möjligt.


4. Reflektion
Det sista steget i inlärningsprocessen är att reflektera över vad man har lärt sig. Man skall ifrågasätta för sig själv, om huruvida den metodik, matematisk uttryck eller formel som man har lärt sig kan användas och under vilka förhållanden som alternativa metoder kan tillämpas för att lösa en och samma matematik uppgift. I detta steg skall man dessutom åter gå igenom Steg 1-4, för att sluta inlärningscirklen.

Vi hoppas att dessa tips har tjänat som ett första steg för att motivera er att studera matematik på alla nivåer. Vår Support avdelning hälsar alla elever/studenter som söker matematik hjälp att kontakta oss så snart som möjligt, då alla uppdrag förutom expresstjänster och vid vissa förhållanden som av personalen bedöms som särskilda tillfällen, behandlas efter på först till kvarn basis. Vänligen observera att Matematik Hjälps tjänster ej är gratis.

Med Bästa Hälsningar

Matematik Hjälps Personal