tisdag 3 november 2009

Undervisning och medkänsla

Hejsan!

En av de ämnen som oftast förbises vid svenska skolor är att lärarna ibland struntar i elevernas motstånd till inlärning av kunskaper. Enligt uråldriga idéer från den gamla skolan måste den undervisande lärarens metodik och arbetssätt respekteras och allt annat saknar betydelse kan det heta. Alla de som någonsin har undervisat vid svenska skolor, är medvetna om att den klass som undervisas, präglas i stort sett av de elever som deltar i undervisningen. För att lyckas med ett undervisningssätt som gagnar klassen, är det numera ytterst viktig för lärarna att anpassa undervisningen till klassens elever. Detta medför inte på något sätt att kraven skall sänkas eller att Skolverkets riktlinjer ej skall följas, utan snarare att själva undervisningsmomentet skräddarsys till något magiskt som kan anpassas efter klassen.

Klicka Ovan För Att Komma Till Sveriges Bästa Matematik Hjälp

Många lärare kan tycka att de efter en avslutad lärarutbildning är bekanta med de undervisningssätt som skall bedrivas vid skolorna, men en lärarutbildning innebär förstås som bekant, inte automatiskt att man kommer att vara en bra lärare. I matematikundervisningen märks detta noggrant, då de elever som inte kan följa undervisningen lätt halkar efter. Vid fallet då den undervisande läraren dessutom visar sitt motstånd att anpassa undervisningen till klassens elever innebär detta ett stort problem för alla elever som har svårt för matematik.

DN:s artikel om en 14 årig pojke som skolvägrade eller SvD:s artikel om myten beträffande skolans resursbrist, väcker en debatt som sipprar i det faktum att vi som undervisande lärare måste blicka bortom om själva undervisningen och komma ihåg att de elever som vi undervisar är olika och kommer från olika familjemiljöer. Undervisning är inte enbart undervisning utan även medkänsla för våra medmänniskor.

För beställning av Klara Matte A häftet, klicka här. Vi önskar alla våra elever, nya som gamla välkomna att skicka sina frågor till matematihjalp@hotmail.com för gratis prisförslag om fullständiga lösningar.

Med Bästa Hälsningar


Matematik Hjälps Personal