måndag 9 november 2009

Flexibilitet för lärarkåren

Hejsan!

Under de senaste dagarna har det skrivits mycket om undervisningens betydelse för eleverna i våra bloggar. Idag skriver DN att kravet på mer bunden arbetstid i själva verket sänker läraryrkets status. Det verkar vara som om, jakten på bättre undervisning åter igen saknar den mänskliga aspekten.

Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) bör inte förbise att de "flexibla timmarna" som lärarna har till hands i själva verket kan bidra till en bättre undervisning för eleverna. Man kan helt enkelt inte betrakta undervisningen som ett system som skall optimeras med teorier inom optimeringslära. Mångfaldigande av ickeflexibla moment, reducerar flexibiliteten i detta tänkta "system" och förbiser att undervisningen inte kommer att bli bättre om arbetstimmarna är 40 timmar, istället för 35+10 timmar, då läraren saknar motivation.


Klicka Ovan För Att Komma Till Sveriges Bästa Matematik Hjälp

De flesta av oss vet att en bra undervisning inte kan tvingas till lärare och det finns en hel del andra faktorer som bidrar till en bättre undervisning. Lärarens medkänsla och förståelse av eleverna är exempel på ett steg i denna riktning.

Det är vidare glädjande att Chalmers, enligt GP, ämnar starta en ämneslärarutbildning i data, fysik, kemi, matematik och teknik, som möjliggör att studenten både får en lärarexamen och en ingenjörsexamen. Trots att denna modell inte är någon nyhet och att den redan har funnits på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, sedan några år tillbaka, är det ändå givande att fler lärosäten skräddarsyr program som bidrar med en mer allsidig lärarutbildning.

Vi på Matematik Hjälp upplyser Sverige. Ladda gärna ner vårt Gratis Häfte för kurserna: Matematik A, Matematik B,
Matematik C, Matematik D och Matematik E, genom att klicka här.

För beställning av Klara Matte A häftet, klicka här. Vi önskar alla våra elever, nya som gamla välkomna att skicka sina frågor till matematihjalp@hotmail.com för gratis prisförslag om fullständiga lösningar.

Med Bästa Hälsningar

Matematik Hjälps Personal