fredag 8 maj 2009

Matematik Hjälp – Svensk Matematik Undervisning (Del 2)


Hejsan!

Låt oss fortsätta spinna vidare på det ämne som vi började diskutera förra gången. Inom det svenska skolväsendet kan man betrakta återkommande faktorer hos de elever som har svårt med matematik undervisningen. Som lärare förväntas man oftast hålla sig till den traditionella föreläsningslika tillvägagångssättet då man håller lektioner eller föreläsningar. Frågan är om den här metoden egentligen är riktig eller om man med jämna mellanrum skall bryta detta mönster.

Många av oss på Matematik Hjälp känner igen oss i en situation då den undervisande läraren går igenom många olika matematik avsnitt under en och samma lektion. Men, problematiken med detta uppstår då läraren inte lyckas få med sig eleverna beträffande förståelsen av alla dessa koncept. En lärares argument i sådana situationer kan vara: Men, jag måste ju gå igenom alla kapitel med eleverna. Det är alldeles riktigt att vi som lärare har en plikt att försöka bekanta eleverna med de matematiska koncept som är schemalagda. Men, vi på Matematik Hjälp tror att det är viktigare att vi som lärare hellre lär ut ett enda avsnitt som alla elever behärskar. Anledningen till detta är att om eleverna behärskar ett avsnitt, då kan de använda dessa kunskaper för att lära sig nästkommande avsnitt osv. Detta tillvägagångssätt är en effektivare metod, än ett tillvägagångssätt som lämnar eleverna utan en solid matematisk grund att falla tillbaks på. Undervisning speglas mycket riktigt av Sokrates utsaga:
"Jag kan inte lära ut någonting till någon, jag kan endast lära de tänka."

Vi uppmuntrar alla Er som besöker denna bloggplats att ladda ner vårt matematik häfte med fullständiga lösningar till Matematik A, Matematik B, Matematik C, Matematik D & Matematik E. Ni är välkomna att E-posta oss era matematik frågor på matematikhjalp@hotmail.com. Efter att vi har fastställt priset för fullständiga lösningar på Era frågor får ni en e-post från oss med prisförslag. Efter emottagen betalning erhåller ni de åberopade lösningarna till era frågor inom 24 timmar.

Med bästa hälsningar

Matematik Hjälps Personal