måndag 26 oktober 2009

Den nya gymnasieskolan

Hejsan!

Det sker många förändringar på gymnasieskolorna runtom landet. Enligt Lenita Jällhages DN artikel, Gymnasiets kurser syns hårdare kommer de hårt kritiserade lokalt utformade programmen att vara kvar. Jan Björklund har som bekant varit en av de som stämplat vissa av dessa program som hobbyutbildningar. Vi på Matematik Hjälp anser inte att den största frågan som berör dagens gymnasieskolor är att eliminera de lokala programmen eller ej.

Klicka på bilden ovan för att komma till Klara Matte A:s Hemsida.

Under många år har vi betraktat hur många som engagerat sig i gymnasieskolornas framtid, behandlar sekundära frågor som i slutändan ger landets gymnasieelever en dyster bild om hur gymnasieskolan är. Trots att vi välkomnar en granskning av de lokala programmen, anser vi nödvändigtvis ej att de skall elimineras. Dessa program kan stimulera elever till att faktiskt engagera sig i sina kärnämnen som matematik, svenska eller engelska endast för att de faktiskt får följa ett av sina intressen under skoltid.

Den framtida gymnasieskolan skall INTE sänka sina krav och ersätta dessa med de lokala programmen, ty detta kommer leda till problematiska följder för de elever som tvingas mäta sina kunskaper med andra länder, exempelvis på grund av EU:s roll för Sverige. Vi på Matematik Hjälp anser att undervisningen endast lyckas om eleven känner sig motiverad och stimulerad nog för att lära sig och inte genom diverse tråkigheter som i slutändan aldrig kommer att uppnå de siffror som politiker säger sig vilja se för gymnasieeleverna runtom landet.

Med Bästa Hälsningar


Matematik Hjälps Personal