söndag 31 maj 2009

Matematik Hjälps Sommarkurser 2009


Hejsan!

Det är en härlig känsla att sommaren nu sakta sköljer över Sverige. Läsåret lider mot sitt slut och vi glädjer oss över alla framgångar som Matematik Hjälps elever har uppnått under detta läsår. Sommarens vackra anlete besöks av vår personal från Sveriges och världens olika hörn, genom gemensam samling och konferens efter Matematik Hjälps Sommarlektioner 2009, i Stockholm. Vi som arbetar i Stockholms regionen välkomnar alla kollegor från övriga delar i Sverige samt Matematik Hjälps undervisande lärare som forskar/undervisar i Europa, USA och Asien: Välkomna till Stockholm!

Klicka på bilden ovan för att följa Matematik Hjälps sommar resa till Stockholm.

Först och främst är det glädjande för oss att det är så många grundskoleelever och gymnasieelever som har valt våra lektionspaket och kurspaket. Vi är övertygade om att dessa två veckor i Stockholm kommer att leda till djupare kunskaper för alla våra elever som har valt dessa kurser.

Vi tar dagligen emot E-post meddelanden beträffande Matematik Hjälps sommarkurser som går av stapeln, om ca en vecka och därför tänkte vi ta upp en del av de frågor som har ställts till oss. Här nedan följer en del av dessa frågor åtföljd av våra svar:

1. När och var hålls dessa sommarkurser? Kommer era elever att undervisas individuellt eller klassvis?
Svar: Våra sommarkurser kommer att hållas mellan 8 Juni 2009 - 21 Juni 2009 i Stockholms Innerstad, Stockholm, Sverige. Alla våra lektionspaket samt kurspaket är individuella. Vi anser att klassundervisning inte lämpar sig för denna typ av undervisning om eleven skall få 100% uppmärksamhet från den undervisande läraren. Vårt undervisnings upplägg bygger på rekommendationer från Matematik Hjälps special pedagoger.

2. Vilka är Matematik Hjälps special pedagoger? Kommer samtliga lektionspaket och kurspaket att handledas av dem?
Svar: Matematik Hjälps special pedagoger består av våra bästa lärare som har avlagt dubbla civilingenjörsexamen/magisterexamen inom ämnen där matematik vägt in som huvudmoment samt är certifierade pedagoger i Learner Centered Education. Denna pedagogiska metod tillämpas förövrigt vid de förnämsta universiteten i USA och centraliseras kring eleven vid inlärningsfasen. Samtliga special pedagoger har dokumenterad undervisningserfarenhet från Sverige/Stockholm (grundskola, gymnasium och högskola/universitet) samt utomlands (gymnasium, college och universitet).

3. Jag är osäker om jag verkligen behöver så mycket mattehjälp. Ska jag registrera mig för era lektionspaket/kurspaket? Tänk om jag klarar mig i alla fall. Vad rekommenderar ni?

Svar:
Vi har valt att upplysa allmänheten om våra tjänster. Detta tillfälle är unikt och många elever har redan anmält sig till dessa lektionspaket/kurspaket som snart kommer att bli fullbokade. Genom våra kurspaket får elever ta del av de nödvändiga tankesätt och avsnitt som man måste behärska för att maximera sina betyg i matematik. Goda matematik kunskaper kan dock endast erhållas genom att eleven övar sig i matematik, löser tal på egen hand och lär sig behärska olika matematiska avsnitt. Den erfarenhet som Matematik Hjälps special pedagoger besitter, kräver djupa kunskaper och undervisningserfarenheter som alla våra elever kan ta del av under undervisningens gång. Våra special pedagoger kommer att betona de viktiga samband som en elev på egen hand oftast har mycket svårt att identifiera. Denna process kan dessutom vara mycket tidsförödande. Vi har förtroende för våra lektionspaket & kurspaket och rekommenderar dem utan tvivel. Vi är även övertygade om att dessa undervisningstillfällen kommer att hjälpa våra elever. Om du anser dig kunna klara dig på egen hand, gläds vi naturligtvis åt detta, men vänligen observera att vi inte har någon möjlighet att boka in elever efter 21 juni 2009, då Matematik Hjälps special pedagoger inte längre kommer att vara tillgängliga för undervisning. Många elever som har kontaktat oss vill inte ta risken att bli underkända i gymnasiematte. Vi tycker inte att den risken är värd att utforska.

4. Vilka kurser undervisar ni?
Svar: Vi erbjuder lektionspaket och kurspaket för följande kurser:
Matematik A, Matematik B, Matematik C, Matematik D, Matematik E, Grundskolematematik (Årskurs 1-9) samt Komvux Matematik. På grund av begränsad tid och stor efterfrågan på grundskole -och gymnasiematematik kan vi dessvärre inte erbjuda kurser/lektionspaket i de ämnen som vi tidigare konsulterat våra studenter och andra matematik intresserade om, där ibland: Linjär Algebra, Differential Ekvationer och Analys, Statistik, Optimeringslära, Mekanik, Fysik, Komplex Analys etc.

5. Vad kostar ett lektionspaket respektive kurspaket?
Svar: Beroende på antalet lektioner och de kurspaket som du önskar kommer eventuella lektionsrabatter att tillämpas. Kontakta matematikhjalp@hotmail.com för prisoffert. Glöm att ange den kurs som du är intresserad utav.

6. Hur kan jag anmäla mig till era kurser? Finns det platser kvar? Var kan jag hitta mer information?

Svar: Du kan anmäla ditt intresse till Matematik Hjälp genom att skicka en E-post till matematikhjalp@hotmail.com. All övrig information beträffande våra sommarkurser hitta du genom att klicka här. För att öka dina chanser att erhålla en lektionsplats eller kurspaket uppmanas du att agera i god tid! Vår supportavdelning kommer naturligtvis att försöka hjälpa dig med eventuella funderingar kring Matematik Hjälps Sommarlektioner 2009. Du kan nå vår Supportavdelning direkt genom vår Onlinechat eller genom att E-posta matematikhjalp@hotmail.com. Allteftersom bokningar sker kommer antalet lektionstillfällen samt kurspaket som erbjuds givetvis att minska.

Vi uppmanar alla elever som ligger efter med matematiken eller önskar förstå de principer de aldrig begripit, de elever som just börjat gymnasieskolan eller de som har svårt med integraler och deriveringar, de Komvux elever som har begränsad med tid samt alla andra som önskar få individuella lektioner i matematik att ta detta unika tillfälle i akt och boka ett lektionspaket respektive kurspaket. Investera i din framtid nu! Många som inte har gjort det tidigare, har redan ångrat sina val.

Med B
ästa Hälsningar

Matematik Hjälps Personal