måndag 16 november 2009

Skola, elever och kommunikation

Hejsan!

En glimt ur skolans värld avslöjas genom SvD:s artikel om skolblyghet, som år efter år blir en del av vardagen för många av landets elever. Artikeln tjänar ett stort syfte i att förmedla det som vi på Matematik Hjälp betonat gång på gång: Att elever är olika och bör därför undervisas olika, utifrån gemensamma normer. Inom matematikundervisningen märker vi förstås inte utav elevernas blyghet i samma utsträckning som exempelvis vid svenska undervisningen, men samtidigt är det en självklarhet att de elever som är blyga oftast i mindre utsträckning frågar om hjälp.

Kommunikationssvårigheter mellan elever och lärare kan oftast innebära att vissa elever helt enkelt faller mellan stolarna. Därmed ökar även chanserna för att begåvade elever får gå miste om kunskaper endast på grund av vissa personliga egenskaper. Pedagoger och lärare kan i samarbete med övrigt skolpersonal bidra till en betydelsefull skolmiljö för eleverna och detta mål är önskvärt år efter år. Skolblyghet kan elimineras genom att pedagoger bidrar med metoder som uppmuntrar samtliga elever till att aktivt delta i undervisningen.

Klicka Ovan För Att Komma Till Sveriges Bästa Matematik Hjälp

Matematik Hjälp upplyser Sverige. Vi på Matematik Hjälp erbjuder fullständiga lösningar till dina matematikfrågor. Ladda gärna ner vårt Gratis Häfte för kurserna: Matematik A, Matematik B, Matematik C, Matematik D och Matematik E, genom att klicka här.

För beställning av Klara Matte A häftet som är en utmärkt repetition av Matematik A kursen, klicka här. Vi önskar alla våra elever, nya som gamla välkomna att skicka sina frågor till matematihjalp@hotmail.com för gratis prisförslag om fullständiga lösningar.

Med Bästa Hälsningar

Matematik Hjälps Personal