lördag 24 oktober 2009

Mer Matematik i Högskoleprovet

Hejsan!

Idag deltog 47 500 personer i Högskoleprovet. Enligt SvD:s artikel Högskoleprovet ger analys större tyngd, får de analytiska delarna ökad betydelse för att på så sätt skapa en balans mellan naturvetenskap och humaniora.

En av orsakerna till den ökade konkurrensen för landets högskoleplatser har sina rötter i att kärnämnen väger in alltmer än någonsin tidigare. Matematik får därför en större betydelse även under högskoleprovet som tjänar som ett alternativ för de som vill erhålla en högskoleplats.


Den ökade betydelsen av matematik bör även innebära bättre matematikundervisning runtom landets skolor. Därför välkomnar vi på Matematik Hjälp kvalitetsgranskning av matematikundervisning av landets skolor enligt samma modell som kommer att göras på Kullagymnasiet enlig HD:s artikel Matematikundervisning granskas.

Vi uppmuntrar nya och gamla elever att besöka Matematik Hjälps Hemsida där de får möjlighet till att CHATTA med vår personal online och hitta frågor samt GRATIS LÖSNINGAR till följande matematik kurser: Matematik A, Matematik B, Matematik C, Matematik D och Matematik E (sammanställda i vårt gratis häfte i matematik).

Med Bästa Hälsningar

Matematik Hjälps Personal